Детски неотложен кабинет на „Бургасмед“ вече работи от понеделник до неделя

Детски неотложен кабинет на „Бургасмед“ вече работи от понеделник до неделя

Целодневният Детски неотложен кабинет на „Бургасмед“ вече е отворен за малки пациенти от понеделник до неделя, от 8:00 до 20:00ч., без предварително записване на часове.
В кабинета се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с педиатричните заболявания при деца от 28-дневна до 18-годишна възраст.
Звеното е към структурата на ДКЦ „Бургасмед“ и разполага с функционираща манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти – мускулно, венозно или инфузионно, както и да се провеждат инхалации.
Родителите могат да заведат детето си в неотложния кабинет при наличие на фебрилни състояния или заболявания като грип, сериозни вирусни инфекции на горни и долни дихателни пътища, стомашно-чревни инфекции, както и при нужда от манипулации, назначени от личния лекар, извън работния график.
Кабинетът не обслужва с направления по Здравна каса, а заплащането на прегледите и манипулациите е по ценоразписа на лечебното заведение.
Както уточни началникът на Отделението по детски болести на МБАЛ „Бургасмед“ д-р Владислава Митова, която е част от екипа, обслужващ кабинета, при децата след преболедуване от грип или други сезонни вирусни инфекции все още се наблюдават усложнения като отит, синуит, бронхиолит и пневмония. Според нея тази тенденция очертава продължителна „опашка на грипа“.