Детската градина в Бистрица под всякаква критика, родители пропищаха, вземат децата си с рани и синини

Детската градина в Бистрица под всякаква критика, родители пропищаха, вземат децата си с рани и синини

Родители в Бистрица изразяват сериозна загриженост относно условията в детската градина, твърдейки, че децата им понякога се връщат с рани и синини поради недостатъчен надзор от страна на възпитателите.

Пред репортер на АдмиралЪ, те споделят конкретни случаи на пострадали деца, които са претърпели нещастни случаи в градината.

Майка, чието дете посещава учебното заведение, изрази загрижеността си, казвайки:

„Смятам, че голяма част от персонала се затруднява в грижите. Няма достатъчно педагози, които да покрият изцяло наглеждането  им, децата често остават сами.“

Други родители споделят опасенията си относно състоянието на детската площадка, като отбелязват лошото състояние на някои от играчките, включително пързалка със стърчащи пирони.

Директорът на детската градина, Боряна Банова, потвърди, че е информирана за проблемите и обеща да вземе мерки. Тя сподели:

„Не е тайна, че няма достатъчно помощен персонал. Имаме помощник възпитател в групата, който е с нормално работно време. Предвижда се и инсталиране на камери в детската градина.“

Освен това, тя увери, че детските съоръжения са под постоянен контрол и наблюдение за тяхното състояние.

Сигналите от родителите пораждат сериозна дискусия за безопасността и качеството на грижата за децата в учебното заведение. Очаква се, че в близко бъдеще ще бъдат предприети допълнителни мерки, за да се осигури подобрение на условията в детската градина.