Делян Певевски: От Български еничарин до „брат“ на мюсюлманите

Делян Певевски: От Български еничарин до „брат“ на мюсюлманите

Делян Певевски, олицетворението на съвременния български еничарин, който се продаде за пари и власт, отново показва своето безсрамно лице. Но този път, той реши да надмине себе си, като се обърне към мюсюлманите в България с изявление за „братя и сестри“.

Певевски, това ли ти си? Или си се заблудил и помислил, че си Реджеп Ердоган, който говори на своите сънародници в Турция? С този позорен момент, ти ни напомни за твоето пристрастие към властта и парите, което те доведе до изграждането на твоята политическа кариера.

Ти, който си забравил своите корени и се втурна в обятията на ДПС, партия обявена за протурска и незаконна, сега се опитваш да играеш на брат на мюсюлманите. Но нека и ние, българите ти припомнм, Певевски,  ти вече не си наш брат. Ти си само пленник на своята собствена алчност и амбиция за власт. Ти си мъртва душа!

Твоето изявление за Рамазана е просто празна реторика, облечена в комерсиални шалвари. Ти не можеш да се превърнеш в „брат“ на някого, когато самият ти дух е изгубил връзката със своите корени и идентичност.

Нека този момент да служи като напомняне за истинските ценности и принципи, които трябва да водят нашата политика – уважение към различията и защита на свободата и достойнството на всеки гражданин. Ти, Делян Певевски, може би си забравил тези ценности по пътя си към властта, но ние, българите, не трябва да забравяме кой си ти и какво представляваш.

Ето, какво написа майцепродавецът по случай Рамазана към всички мюсюлмани:

„Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Нека е честит свещеният месец Рамазан. Месецът на милосърдието и смирението, на опрощението и покаянието, на сплотеността и единството.

Нека този месец бъде изпълнен със смирение, търпение и разум. Нека ни направи по-сплотени, по-всеотдайни, по-добри!

Нека, с вяра и воля, заедно с хората да работим за една силна и модерна европейска България. 

Пожелавам на всички вас и вашите семейства здраве, щастие, мир и берекет“.