Делото срещу Митьо Очите се връща в Бургас, предстои нова сага

Делото срещу Митьо Очите се връща в Бургас, предстои нова сага

Процесът срещу Димитър Желязков -Очите и неговата група е забавен вече няколко години. След като повече от година делото беше разглеждано от съдия Петя Крънчева от СГС, преди месец се върнато при съдия Лилия Георгиева, която вече го е гледала докато то беше в Специализирания наказателен съд.

След закриването на Специализирания наказателен съд, делото е възстановено от Крънчева. Тя обаче повдигна спор за подсъдност пред Върховния касационен съд (ВКС).

Върховните магистрати прецениха, че делото следва да остане в столицата. Така делото беше поверено отново на Георгиева, която вече е съдия в СГС.

Георгиева обаче се самоотстрани от делото, след което то беше прехвърлено на Иво Хинов, който го изпрати в Бургас. Тепърва предстои да се разбере какви действия ще предприемат бургаските магистрати, съобщават от софийския градски съд.

Според обвинението Желязков е бил ръководител на организирана престъпна група, която е извършвала рекети, побои, палежи и други престъпления в периода между 2013 и 2018 година.