ДЕЦА ОТ 25 УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРЕДСТАВЯТ РЪЧНО  ИЗРАБОТЕНИ МАРТЕНИЦИ НА БАЗАР В МОН

ДЕЦА ОТ 25 УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ПРЕДСТАВЯТ РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ МАРТЕНИЦИ НА БАЗАР В МОН

Деца и ученици от 25 столични училища и детски градини ще представят свои ръчно изработени мартеници на благотворителен базар в Министерството на образованието и науката. Той ще се проведе на 1 март във фоайетата на четвъртия и петия етаж в сградата на министерството.

Базарът ще бъде официално открит от 11:00 часа в присъствито на министър- председателя акад. Николай Денков, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков и министъра на културата Кръстю Кръстев. Всички участващи училища и детски градини ще имат свои щандове, на които ще бъдат изложени ръчно изработени от самите деца мартеници.

Част от тях ще се правят и на място пред посетителите. Приходите от продажбите ще бъдат предоставени на съответното училище и детска градина или за благотворителни каузи, които са избрали учениците.

Сред гостите ще бъдат още представители на Комисията по образованието и науката в НС, на Отрасловия съвет в училищното и предучилищното образование и др.