Цветанка Ризова- медийна звезда и системен нарушител, талибан на пътя

Цветанка Ризова- медийна звезда и системен нарушител, талибан на пътя

Цветанка Ризова, известна като водеща на предаването „Лице в лице“, изглежда не е само известна публична личност, но и системен нарушител на пътния ред. Въпреки своята популярност и приходи, тя се оказва нередовен „клиент“ на КАТ, с натрупани неплатени глоби и множество нарушения на пътния правилник.

Най-честото нарушение на Ризова е карането на автомобила без винетка. В рамките на няколко месеца тя е хваната 3 пъти и глобявана за това, въпреки че сумата на винетката е символична за нея. Защо предпочита да бъде глобявана вместо просто да закупи винетка, остава загадка.

Освен това, Ризова редовно игнорира правилата за паркиране, като запушва входове на гаражи и други автомобили, което води до недоволство сред нейните съкварталци. Жителите на квартала „Лозенец“ често споделят снимки на нейния автомобил, паркиран на непозволени места, включително на тротоари и тревни площи.

Дори има инциденти, когато Ризова заплашва  безопасността на други участници в движението, като шофира в насрещното на еднопосочна улица или говори по телефона, докато шофира.

Всичко това повдига въпроси за отношението на Цветанка Ризова към закона и безопасността на пътя. Нейното безразличие към нарушенията и потенциалните опасности, които създава, подкопава доверието в нейната образованост и отговорност като публична личност.

В крайна сметка, дори ако тя е известна медийна звезда, Цветанка Ризова не трябва да бъде изключена от отговорността си като участник в пътното движение. Нейните действия са пример за лошо поведение и липса на уважение към закона и останалите участници в движението, което трябва да се коригира и санкционира, независимо от нейната популярност и статус.