Цигански терор в Бургас: Нагли пришълци в незаконни гета тормозят жители и собственици на складове в района на товарна гара

Цигански терор в Бургас: Нагли пришълци в незаконни гета тормозят жители и собственици на складове в района на товарна гара

В бургаския квартал „Славейков“, „Братя Миладинови“ и „Възраждане“ възникват сериозни инциденти. Само за последните дни   резултат от тях са  двама души, които  бяха пребити с тояги.

Цигански семейства от Сливен, идват в Бургас и се настаняват  в незаконни биваци близо до ж.п. линията и индустриалната зона на града. Собствениците на складове и работилници  са засегнати от пришълците, като се оплакват от непрекъснати набези и грабежи.

Напрежението в региона е ескалирало, особено след като един от собствениците на работилница е направил забележка за хвърлена бомбичка в техния район. В резултат на това той и баща му са били нападнати от разгневена тълпа. Димитър Михов, един от потърпевшите, разказа за бруталния инцидент, при който баща му е сериозно ранен.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че са арестувани 7 души, а образувано е досъдебно производство. Жителите на засегнатите квартали изразиха настоятелното си желание за въвеждане на ред и прекратяване на насилието и грабежите, които травматизират техния район от дълго време.