Цалапица отново въстана с искания за  справедлив в процеса за убития Митко Малинов

Цалапица отново въстана с искания за справедлив в процеса за убития Митко Малинов

Месеци след смъртта на Димитър Малинов, Цалапица отново е разтърсена от вълнение и негодувание. Жителите на селото се вдигат на протест, изисквайки справедливост и разкриване на истината зад жестокото убийство. Във фокуса на събитията е делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в укривателство, което ще бъде разгледано в съда в Пловдив.

Според източници, ако до края на деня заподозреният Рангел Бизюрев не бъде екстрадиран, делото може да продължи без неговото присъствие. Този ход на съдебната система води до неприемливо положение за местните жители, които изразяват ярка настойчивост за разпит на Рангел и разглеждане на всички възможни версии пред съда.

Изразявайки своето недоволство и настоявайки за справедливост, група от приятели, близки и съселници на загиналия Димитър Малинов се събира пред сградата на Прокуратурата в Пловдив в 10 часа. Те изискват от съдебната система да действа справедливо и безпристрастно, осигурявайки пълно разследване на случая и включване на всички възможни фактори.

Ситуацията в Цалапица продължава да нажежава обществената обстановка, като призовава за внимание от страна на органите на реда и правосъдието. В очакване на съда и решението му, напрежението в региона нараства, докато очакванията за справедливост истината да бъдат изяснени остават високи.