Чудовищно унижение към България и българския народ на срещата между Зеленски и „сламеният фигурант“Денчев, дъното е ударено! /Видео/

Чудовищно унижение към България и българския народ на срещата между Зеленски и „сламеният фигурант“Денчев, дъното е ударено! /Видео/

Скандално събитие разтърси дипломацията, докато безличният премиерът  на България, фигурантът Денков с непоколебимо уверение, предложи на украинския президент великодушен подарък – реплика на меча на Хан Кубрат.

Вместо обаче да бъде приет с благодарност и уважение, жестът на българския лидер е посрещнат с наркомански поглед на ирония от който лъхаше  неприязън и  презрение.

На срещата между представителите  на две суверенни държави, българският политик се надяваше да засили връзките и да подчертае важността на братството между украинци и българи -Уви!  На Денков и това не му се сполучи, както всичко останало.

Както се оказа, украинският президент, изглежда, не беше впечатлен от репликата на историческия меч. Навярно е очаквал самолети, кораби, танкове, а защо не и летящи чинии. А то -меч от „някакъв си хан“.

„Какъв меч?“ – изтърси Зеленски, като малко остана да избухне в презрителен смях.

„Виждали сме много такива. Не е нещо ново за нас“, щеше да е капак на  всичко, ако беше продължил с наркоманската си тирада.

И така, вместо да затвърди връзките между двата народа, срещата се превърна в забележително унижение за българската дипломация.

Оказа се, че подареният меч беше по-скоро причина за смях, отколкото за възхвала.

Унизеният  български лидер, вместо да запази достойнството си, се опита да поправи ситуацията шикалкавейки, но без успех.

Той продължи с опитите си да изрази братското си чувство към украинския народ, но срещата вече беше започнала да прилича на комедия.

И така, светът беше свидетел на още една дипломатическа пародия, която ще остане в историята на взаимоотношенията между България и Украйна.

Чудовищен позор или просто случайност – времето ще покаже.