Червеният пират: Илко Захариев – нормално дете или скрито тъмно лице?

Червеният пират: Илко Захариев – нормално дете или скрито тъмно лице?

Бащата на Илко Захариев, известен с прозвището Червеният пират, изразява изненада от обвиненията срещу него. Родителят Николай Захариев, споделя, че до момента на инцидента със съда, синът му е бил обикновено, нормално дете. Подобни проблеми не са очаквани, особено след като завършва гимназия  с отличен успех.

„Разбрах от телевизията, че синът ми е обвинен. В новините видях, че е в съда. Изненадах се, подобни неща не съм очаквал, че ще се случат. С майка му сме разведенени, той учи в София и контактува само с майка си, така че не сме се чували от 10 години. Той си беше нормален ученик, завърши с отличен успех. Математиката му се отдаваше заедно с рисуване и затова кандидатства архитектура,“ споделя бащата на Илко.

Според бащата му, Илко има история на по-ранни психически проблеми. Преди 4 години той е изпитвал желание за изолация и спокойствие, което може да е било началото на тези проблеми. Също така, разкрива  и неговото необичайно желание да продава повредени телефони, за да си купува материали за рисуване.

„Надявам се да бъде настанен в психиатрична клиника, за да може да се лекува и да се върне в обществото,“ коментира бащата на младия обвинен.

Според семейството на Илко, той не е представлявал опасност за обществото преди инцидента. Въпреки това, случаят привлича вниманието към важността на психическото здраве и наличието на подходящи услуги за тези, които се нуждаят от помощ.