Бургас взима стъпки за борба с незаконните цигански постройки в Северната промишлена зона

Бургас взима стъпки за борба с незаконните цигански постройки в Северната промишлена зона

По стъпките на договорената днес работна среща между директора на ОДМВР Бургас ст. комисар Емил Павлов и кмета на Община Бургас Димитър Николов, се обяви решение за активни мерки по обезопасяване на частните имоти в Северна промишлена зона.

Срещата беше проведена в отговор на зачестилите сигнали за самонастанили се лица от ромски произход от Сливен, които непрекъснато построяват импровизирани жилища в зоната, предизвиквайки опасност за сигурността и здравето на общността.

Предупредителни протоколи и разпореждания за обезопасяване на собствеността ще бъдат връчвани на собствениците на имоти, които са занемарили тяхната собственост, като целта е да се предотврати незаконното застрояване и притесненията, породени от нерегламентирани сметища и импровизирани постройки.

Новите инициативи включват ежедневни проверки на терена от съвместни екипи от служители на полицията и общината, което ще допринесе за по-ефективното предотвратяване и разчистване на незаконните постройки.

От двете институции се призовават гражданите да съобщават за случаи на организиране на нови цигански постройки в близост до Северна промишлена зона, с цел предприемане на спешни мерки за тяхното разрушаване и  извеждането на самонастанилите се лица извън Бургас.

Тези нови инициативи са част от усилените усилия на местните органи да осигурят безопасна и регламентирана среда за всички граждани на общината.