Бургас – градът, където ремонтът на улици изглежда като сериал с неизвестен брой сезони

Бургас – градът, където ремонтът на улици изглежда като сериал с неизвестен брой сезони

В комплекс Изгрев, багерите са станали постоянен елемент на пейзажа за последните месец и половина. Но не, не са филмова сцена за нов сериал за строежи, а просто ремонт на улица , който изглежда ще продължава до безкрай. Тежката техника и работниците изпълнители на поръчка на ВиК усърдно полагат тръби за мръсен канал и питейна вода, но го правят трапосвайки улицата от единия край, до другия, като в едната посока полагат тръбите за изходните води-заравят, а после стигайки до другия край се връщат отравяйки закопаното за да сложат тръби за питейната вода. Чудо! Зад гърбоевете си  оставят  изнервени търговци и бизнес собственици от региона, които едва стигат до обектите си, а клиентите се чудят да ги посетят ли или да не рискуват.

Един обикновен ремонт в стил „поетапно напред, поетапно назад“ в Бургас изглежда да има размаха на епична сага. Докато в белите държави бихме очаквали такъв ремонт да приключи за две седмици, в Бургас той се превръща в дългосвирещ хит с продължение. Месец и половина в една посока, после още месец и половина в друга, а след това, кой знае, може би и цяла година.

И докато се чудим дали това е реалност или пък водим календар за киноснимки, голямата холдингова фирма и нейните изпълнители продължават своята мисия. Но тенденцията не е само в Изгрев. Бургас звучи като място, където пътищата може би се асфалтират само на теория, а на практика – остават предмет на загадка във бъдеще време.

Така че, след този епос с ремонтите, можем само да се питаме: кога ще бъде асфалтиран пътя, когато ремонта свърши някога в бъдеще време? Навярно след три години, а може и да имаме щастието да видим този процес да се превърне във вечен цикъл. А защо  не? Когато става въпрос за ремонти в Бургас, винаги има място за учудване и размисъл.