Борбата с  продуктите менте  продължава: Открити са 23 200 кг фалшив  прах за пране при проверка на ГКПП Лесово

Борбата с продуктите менте продължава: Открити са 23 200 кг фалшив прах за пране при проверка на ГКПП Лесово

От Агенция „Митници“ съобщиха за поредния успех в борбата с фалшифите продукти. При проверка на влизащ в страната товарен автомобил на пункт Лесово, беше открита  голяма пратка от 23 200 кг „марков“ прах за пране.

Камионът, с чужда регистрация и управляван от румънски гражданин, е пристигнал от Турция на 14 март, със заявената цел да превози перилни препарати за Румъния. Според представените документи, товарът представлявал 2320 опаковки по 10 кг прах за пране, всички с лого на световноизвестна търговска марка.

Въпреки това, по време на проверката инспекторите установиха, че декларираният товар е фалшив. След консултация с притежателя на търговската марка, беше потвърдено, че перилният препарат е нелегално произведен и фалшифициран.

Товарът е задържан, а водачът на камиона  подложен на съответните правни процедури. Това е още един успех във високите стандарти за контрол на фалшифицираните продукти, които са от съществено значение за защитата на потребителите и защитата на законните интереси на търговските марки.