Бившят насилник на Мария Русчева от Бургас продължава да я тормози със снимки от скрита камера

Бившят насилник на Мария Русчева от Бургас продължава да я тормози със снимки от скрита камера

25-годишната Мария Русчева от Бургас получи решение за ограничителна заповед след четири месеца, откакто даде гласност за упражняваното над нея домашно насилие от страна на бащата на детето си.

Ограничителната заповед, издадена за 18 месеца, от които три са приспаднати, е налице след усилията на Мария да защити себе си и своето дете.

Пред АдмиралЪ, Мария споделя, че въпреки заповедта, бащата на детето продължава да я тормози, чрез други хора и социалните мрежи. Тя разкрива, че нейни лични снимки  са качени от скрита камера в техния дом, като се опитва да я унижи, като жена и майка.

Въпреки тези трудности, Мария изразява благодарността си към институциите, които й предоставиха подкрепа, включително „Закрила на детето“, която незабавно реагира и оказа помощ. Тя също споделя, че с детето си посещават психолог и в момента то се чувства добре и спокойно.

„Когато видях целия ужас в очите на детето ми и предвид страданието, което изпитах, трябваше да направя нещо, защото това щеше да продължава“, казва Мария, описвайки мотивацията си да излезе и да говори за случая.