Бившият депутат-идеалист Елена Гунчева-Гривова с поздрав към българския народ от най-свободната медия АдмиралЪ: Българи, с Трети март започва Вашата свобода

Бившият депутат-идеалист Елена Гунчева-Гривова с поздрав към българския народ от най-свободната медия АдмиралЪ: Българи, с Трети март започва Вашата свобода

По повод националния празник трети март, бившият народен представител Елена Гунчева -Гривова  взе решение да се обърне с поздрав към целия български народ, използвайки най-българската и свободна медия – АдмиралЪ.

Елена Гунчева-Гривова е идеалист, изпълнен с родолюбие, което е ясно забележимо нейно качество,  накарало я  да прекрати кариерата си в Народното събрание. Там, където задкулисните игри и интересите, противопоставени на народа, се издигат над родолюбието и обществения интерес.

Днес, Елена Гунчева-Гривова се обръща към всички българи с пожеланието да бъдат винаги свободни, а не робове. Вижте целия поздрав на Елена Гривова, без редакторска намеса:

Честит Трети март, честито Освобождение, братя и сестри българи!

Няма българин, чието сърце да не трепне при споменаването на тази свята дата. Няма българин, който в родовата си памет да няма истории за кланета, убийства, помохамеданчване и самоубийства, за да не се приеме чуждата вяра.  Пет века геноцид, кланета, изнасилвания, грабежи, унищожаване на културата и идентичността на българите. Над двадесет поколения жертви. Днес някои се опитват да омаловажат тази свята за българите дата. Датата, на която след погиването на Второто Българско Царство, след пет века смърт и унижение, на картата на Европа отново се появява България.

В тази дата са вплетени много история, спомени, кръв и чест. Когато аз казвам Трети март, знам, че тази дата е венецът на многовековната борба на българите да запазят идентичността си, когато казвам Трети март, знам, че Освобождението е подписано заради кръвта на хиляди руснаци, загинали за нашата, за българската свобода.

Трети март е и Константин и Фружин и тяхното въстание, Трети март е Велчовата завера, Трети март е Васил Левски и заветите му, Трети март е Ботев и слизането му на Козлодуйския бряг и геройската му смърт, Трети март е Райна Княгиня – момиче от народа, българка, която е извезала и развяла датата на бунта. Трети март е Кочо Честименски, убил детето и жена си, а след това и себе си, в обградената църква, в която мъчениците от Перугщица са загубили живота си – изклани и горени от османците, Трети март е и вечният спомен за изкланите българи в Батак. Трети март е Боримечката и черешовото му топче, и Хвърковатата чета на Бенковски.

Трети март е венецът на петвековната българска съпротива срещу робството, който венец го има благодарение само и единствено на Русия.

Трети март е в сърцата на българите. Не на Кириакстефчовците. Не на Хаджипенчовците. Не на жида, предал Търново на османците, не на потомците на Сюлейман паша, клал българите в Стара Загора, не на предателите, които са служили на чужди господари срещу собствения си народ. Само тези Кириакстефчовци, Хаджипенчовци и предатели не искат Трети март да съществува като празник и да бъде забравен. Защото докато Освобождението и Трети март не бъдат забравени, те няма да могат да продължават безнаказано с предателството си.

Аз избирам със сърцето си, с всичко българско в мен, Освобождението и Трети март – денят, в който България е станала свободна благодарение на дадените жертви от Русия. Поклон доземи на братята руснаци и благодаря за свободата! Без Русия нас нямаше да ни има!

Да живее България! Русия, благодарим!

Елена Гунчева-Гривова