Безподобна наглост или приключенията на софийския жилищен крадец, който живя обраните от него жилища

Безподобна наглост или приключенията на софийския жилищен крадец, който живя обраните от него жилища

 По-малко от месец след като излязъл от затвора, 33-годишен мъж предизвика сензация в столичния квартал, след като проникна в четири апартамента в един жилищен блок в София. Според свидетелите, той не само задигнал пари и бижута, но и живял в апартаментите около седмица, използвайки ловкостта си, за да се прикрие.

Сцената на невиждана наглост  се развива през обичайни  делнични дни, когато живеещите на последните етажи на блока виждали мъж, който с необикновена лекота прескачал от тераса на тераса.

„От покрива слизал на 10-ия, от 10-ия на деветия и после обратно и на 10-ия етаж в апартамента е имало хора и мъжът е видял и мисля, че го е подгонил, той се е качил на покрива и от там е изчезнал“, разказва пред АдмиралЪ Атанас Костов – отговорник за поддръжката на входа.

На следващия ден обаче собствениците на един от апартаментите открили следи от натрапника.

„Там е върлувал, просто отвратителна работа. През терасата счупил прозореца и там е живял не знам колко време, 2-3 дни или повече и вътре отвратителна работа, фасове гасени, изтръгнати лампи, безчинство“, коментира Атанас Костов.

Оказало се, че мъжът проникнал и живял в още три жилища в същата сграда, предимно на високите етажи.

„Извършителят е влизал в апартаментите, които не са обитаеми към настоящия момент, собствениците не са си били вкъщи, вътре е живял, използвал е отоплителни уреди, има данни, че се е хранил вътре с храната, използвал е различни методи на навлизане – чрез разбиване, с подправен  ключ, дори през балконската врата, като е чупил стъклопакета. Когато е преценил, просто е отнемал вътре каквото е имало налично“, уточни Стефан Тотев – зам.-началник на Пето РУ – София.

Скоро след напускането на поредното жилище мъжът е задържан.

„Добре познат е на полицията, криминално проявен е, осъждан е, друго любопитно нещо е, че е излязъл от затвора в началото на месец февруари, буквално можем да кажем около 2 седмици преди да извърши първото престъпление от същия вид, така че бил е доста нетърпелив“, смята Стефан Тотев – зам.-началник на Пето РУ – София.