Българско Барби ли? Андрея Иванова от Бургас се превърна в баба Грозобейда от помпане с хиалурон

Българско Барби ли? Андрея Иванова от Бургас се превърна в баба Грозобейда от помпане с хиалурон

Безспорно, в социалните мрежи Бг Барби може да желае да изгради  идеализиран образ на перфектната жива кукла. Но зад блестящите фотошоп снимки  се крие една по-тъмна реалност, която заслужава внимание и осъзнатост. Барби не е Барби, а баба Грозобейда! Иситнско чудовище от Бургас.

Да постигнеш идеалите на красотата може да стане опасна зависимост, която да води до сериозни последици за здравето. Скритите рискове, свързани с компулсивните козметични процедури, не трябва да бъдат подценявани. Отказът на медицински специалисти да извършват определени процедури не е само резултат на нежелание за работа, а по-скоро следствие от грижата за здравето на пациентите си.

В случая с Бг Барби -Грозобейда, увеличението на устните чрез филъри не само може да доведе до нежелани естетически резултати, но също така и до сериозни здравни проблеми. Жалко е , как едно красиво момиче с естествена красота се превърна в истинско Бостанско плашило с което можете да плашите децата си нощем.

Да не говорим, че безразборното прилагане на големи количества хиалуронова киселина може да предизвика некроза на тъканите и трайни увреждания на лицето. Загубата на естетичния вид е само една от възможните опасности, която може да бъде предизвикана от необмислените  козметични процедури.

Във време, когато външният вид е често използван като мярка за стойността на един човек, важно е да се подчертае, че истинската красота идва от вътрешната увереност и самоприемане. Никоя козметична процедура не може да замести липсата на самолюбие и уважение към себе си.

Без значение дали сте фен на козметичните процедури или не, трябва да се запази разумността и здрав разсъдък. Здравето трябва да бъде винаги на първо място, преди всякакви наложени от някой си идиот стандарти и идеали.

Нека да се стремим към естетически реализъм, който подкрепя здравето и самоприемането, вместо към нереалистични и опасни образи на красота. Каква ти красота, вижте, какво грозилище създадоха прекомерните естетически процедури.