България пред избор: Оставка на правителството и предложено коалиционно споразумение предизвикват напрежение

България пред избор: Оставка на правителството и предложено коалиционно споразумение предизвикват напрежение

Следващата седмица в българската политика се очертава критична, като оставката на правителството е в центъра на вниманието. На 6 март, министерският съвет, воден от премиера Николай Денков, ще подаде доброволна оставка след първите 9 месеца от управление по ротационен принцип.

Предстоящият период ще бъде от решаващо значение за политическата картина в страната, тъй като партията ‘Продължаваме Промяната-Демократична България’ трябва да представи анализ за работата на всички министри в правителството.

След отхвърлянето на меморандума от страна на ГЕРБ-СДС, ‘Продължаваме Промяната-Демократична България’ отговаря с контрапредложение – коалиционно споразумение.

Очаква се партията на Николай Денков да се произнесе по контрапредложението до 8 март, като това ще определи дали ще се проведат предсрочни парламентарни избори или ще продължи управлението на ротационен принцип. Възможностите за развитие на политическата сцена са множество, като вниманието на обществото е насочено към идните дни за яснота и стабилност в страната.