Австрия арестува група малолетни, сред които и българи за сексуално посегателство над 12 годишна

Австрия арестува група малолетни, сред които и българи за сексуално посегателство над 12 годишна

Австрийската полиция разследва група, състояща се от 17 души с различен произход, повечето от които са непълнолетни, за сериозни сексуални престъпления, включително сексуално тормозене и дейности, свързани с порнография. Заподозрените са австрийци, българи, италианци, сирийци, сърби и турци.

Според високопоставения представител на криминалната полиция във Виена, Флориан Финда, от общия брой на заподозрените, 12 са непълнолетни, като най-младият е на 14 години, а някои от тях са под възрастта за наказателна отговорност в Австрия, която е 14 години.

Престъпленията се твърди, че са извършени в периода между февруари и юни 2023 година на различни места във Виена, включително в гаражи и жилища. В един от случаите се твърди, че е било използвано насилие, докато в други случаи жертвата е била принудена вербално да участва в сексуални актове.

Жертвата и нейната майка са сигнализирали за инцидента на властите през октомври, което довело до започване на разследване. Във вторник, 13-те заподозрени, които са навършили 14 години, са били разпитани,някои от тях си признали, докато други са отрекли обвиненията. Един от заподозрените е бил арестуван заради съпротива на полицията.

Разследващите продължават да изучават материалите от мобилните телефони на заподозрените.