Арестувани българи и италианец за трафик на жени и насилие в Лече

Арестувани българи и италианец за трафик на жени и насилие в Лече

Последните разкрития на италианската полиция в град Лече, Пулия, разкриха шокиращи детайли за трафика на жени и насилието, което са претърпели младите българки, принудени да проституират. По време на операцията на полицията са арестувани 21 българи и 1 италианец, а 30 души се разследват за участие в този криминален синдикат.

Според информацията, получена от италианските власти, българките са били принуждавани да проституират и са били подложени на жестоко насилие, включително бити с бейзболни бухалки и изгаряни със запалки за газови бутилки, ако се противопоставят на трафикантите.

Италианската телевизия РАИ съобщава, че логистичната база на бандата е била в жилище в град Лече, където българките са били разпределяни за проституция, след като  бъдат закупени в България срещу сума от 500 евро, като добитък.

Освен това, са разкрити видеодоказателства, които показват жестокости, включително сцени на мъже, която доближават кокаин до устата на дете и го насърчават да се дрогира.

Апартаментът, използван от бандата, се е представял като адрес на фирмата „Антов Анто Янчев“, като формално се занимавал с търговия с коли.

Италианските власти са провели месеци на разследване, което включваше подслушване на телефоните на трафикантите и събиране на видеодоказателства. Разследването се е извършвало в сътрудничество с българските власти.

Тази операция разкрива мащаба на трафика на жени и насилието, свързано с него, и призовава за по-голяма международна сътрудничества в борбата с този вид престъпления.