Альора, бТВ капацитетите, как се пише името на страната ни -България или Б(А)лгария?!

Альора, бТВ капацитетите, как се пише името на страната ни -България или Б(А)лгария?!

Социалните мрежи се превърнаха в истинско поле на смешни иронии след скандалния гаф на националната телевизия bTV. С обръщението „Балгария скърби“, което замести правилното име на страната, потребителите в интернет не се сдържаха да изразят своите комични наблюдения.

Един от потребителите посочи, че ако грешката не е резултат от фотошоп, то „чао“ за нашата репутация. Време е да признаем, че „Балгария“ може да бъде звучаща като някаква далечна, измислена страна от научно-фантастичен роман, но определено не е името на нашата родина.

Други се забавляваха с въпроса дали грешката е дело на Юксел Кадриев, който се превърна в своеобразен култова фигура в интернет поради своите нелепи грешки в рекламни банери и надписи по уличните реклами.

Може би следващият път, когато бTV се нуждаят от редактор на текстове, ще наемат Юксел – най-голямата звезда на правописната безпомощност.

Всякакви са реакциите в интернет, но едно е ясно – тази гафа ще остане в историята на българските медии като една от най-забавните и нелепи. Нека се надяваме, че следващият път, когато репортерка Леда Цветкова съобщава за събития, ще си спомни правилното име на нашата родина.