Алианс Българско Черноморие отвръща на удара с официална позиция до медиите

Алианс Българско Черноморие отвръща на удара с официална позиция до медиите

Наскоро бяха публикувани изявления в медиите за дейността на Алианс Българско Черноморие. В тази връзка, като представители на организацията, бихме искали да подчертаем, че целта на сдружението винаги е била и продължава да бъде популяризиране и рекламиране на цялото Българско Черноморие като атрактивна туристическа дестинация. Фокусът е да се създаде по-добра информираност за дестинацията на ключовите ни пазари, включително всичките й представители в туристическия сектор.

За 2 години и половина от съществуването на Алианса, са организирани редица дейности. Сред най-големите му постижения са българските маркетинг роуд шоута, които бяха организирани в тясно сътрудничество с Министерството на туризма. До момента, събития от този тип са организирани в 4 държави (Полша, Германия, Израел и Обединеното кралство):

∙ Българо-полски туристически форум във Варшава (Полша) през май 2022 г.;

∙ Роуд шоу в 4 града в Полша през октомври 2022 г.;

∙ Роуд шоу в 5 града в Германия през февруари 2023 г.;

∙ Активна подкрепа към Министерството на туризма при организирането на Туристически форум в Израел през май 2023 г.;

∙ Роуд шоу до 4 града в Обединеното кралство през декември 2023 г.

По време на всички дейности Алианс Българско Черноморие беше подкрепен от Министерството на туризма и много заинтересовани страни в туристическия сектор. Участниците бяха хотелиери и туроператори от цялото българско Черноморие и бяха проведени повече от 170 B2B срещи във Великобритания, Германия и Полша от всеки участник в тях. Местните медии бяха включени в срещи и презентации на дестинацията пред травъл журналисти, инфлуенсъри и представители на медиите.

В допълнение, Алианс Българско Черноморие организира 3 опознавателни тура на журналисти през 2023 г. като продължение на маркетинговите роуд шоута. Журналистите посетиха най-атрактивните туристически обекти по цялото Българско Черноморие, включително опознаване на повечето от най-големите ни летни курорти като: Албена, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Созопол.

Освен това, Алианс Българско Черноморие предоставя редовно информация за оптимизиране на подготовката за летния туристически сезон, подкрепя маркетингови програми на Министерството на туризма, организира информационни събития за професионалисти в туризма, подкрепени от Министерството на туризма, и си сътрудничи с Летище Берлин, Летище Франкфурт и Летище Краков в популяризирането на Българския Черноморски регион.

Плановете на Алианс Българско Черноморие за 2024 г. включват:

∙ Организиране на нови роуд шоута до най-обещаващите ключови пазари – Германия и Полша, в различни градове, които да бъдат посетени в двете страни;

∙ Организиране на силно въздействащ медиен опознавателен тур за журналисти от Обединеното кралство като продължение на роуд шоуто;

∙ Организиране на търговски опознавателни турове (Полша, в регион Гданск и Израел, с предвидени 5 нощувки по крайбрежието на Черно море и организиране на B2B срещи).

Каним всички членове на туристическия сектор на Българското Черноморие да се присъединят към нашите маркетингови дейности.

Повече за Алианс Българско Черноморие:

Алианс Българско Черноморие е основан през юли 2021 г. като юридически регистрирано нетърговско частно-публично партньорство с цел значително да развива и подобрява туризма по българското Черноморие. Членове са летищни оператори, хотелиери, туроператори, авиокомпании, общини, доставчици на услуги и туристически неправителствени организации. Нови членове са добре дошли, а целта е да се представи цялата верига за създаване на стойност в туризма по Черноморието на България. Ние работим в тясно сътрудничество с Министерството на туризма и други държавни органи.

НАШИТЕ ЦЕЛИ:

 

  1. Значително подобряване и засилване на международния маркетинг на България като туристическа дестинация;

 

  1. Разрастване като туристическа дестинация в настоящите ТОП емитиращи пазари и разработване на нови пазари, особено Северна Европа, Франция и страните от Близкия изток:

 

  1. Законодателни промени, които да дадат възможност за ефективно изразходване на маркетинговите средства на Министерството на туризма, както и възможността му да влиза в публично-частни партньорства;

 

  1. Облекчаване на визовия режим за туристи от пазари с висок потенциал, особено страни от Близкия изток;

 

  1. Организиране на маркетингови събития в пазари с висок потенциал – Полша, Германия, Франция и др.;

 

  1. Всеобщо лобиране за подобряване на туристическия сектор по българското Черноморие, включително обмен на актуална информация в сектора;

 

  1. Цялостно обединяване на туристическия сектор, включително хотелиери, туроператори, общини и др.