Общинското ръководство на партията „Да, България“ е поискало оставката на свой общински съветник от Плевен, след като в неговия дом са открити наркотици, а самият той е бил задържан.

Според съобщение от бюлетина на Областната дирекция на МВР в Плевен, полицията е намерила в жилището на съветника бял полиетиленов плик, съдържащ синкаво-зелено кристалообразно вещество, предполагаемо наркотик, с общо тегло около 5 грама.

Съветникът, на 33 години Павлин Стефанов, е задържан с полицейска мярка, а веществото е иззето за експертизи. Ръководството на партията изразява категорично несъгласие с противозаконните действия и подчертава, че не толерира такова поведение.

От партията се заявява, че е морален акт и задължение на общинския съветник да подаде оставка, независимо от това, че законът му позволява да продължи да изпълнява функциите си. Дори и да остане в общинския съвет, той няма да представлява избирателите на партията.

Народният представител от партията за Плевен, Свилен Трифонов, заяви, че общинският съветник отказва да разговаря с него и счита, че няма основание да напусне своя пост. Въпреки това, партията му призовава да направи това, като подчертава, че тя оттегля доверието си от него.